3D metal-print fra Renishaw

Er du nysgerrig på 3D metal-print? Der er stor fokus på og interesse for 3D printning af komponenter i plastic, men også 3D print i metal viser nye muligheder, som optimerer både proces, emnets funktion og materialeforbrug.

Nu har Land Rover i samarbejde med RENISHAW – som Fron-Tech er eneforhandler af i Danmark – inkorporeret 3D metalprinteren i sin produktion. Hvis du vil vide mere om 3D metal-print, er du velkommen til at kontakte Fron-Tech. Vi servicerer og rådgiver virksomheder i hele Danmark til en konkurrencedygtig pris.

Print af komplekse metalkomponenter

På VTM-messen i Odense demonstrerede Jens Bech-Jensen RENISHAWs optimerede AM lasersmeltesystem til automatisk komponentproduktion, hvor man kan printe komplekse metalkomponenter direkte fra 3D CAD-data – hurtigere og mere præcis styring af laserstrålen, som giver højere produktionshastighed uden at slække på nøjagtigheden.

Dertil kommer, at laserstrålen er reduceret til 70μm diameter, så metaller med højere smeltepunkt kan anvendes, lige fra rustfrit stå og nikkellegering til kobolt chromlegering o.a.

Land Rover har formået at inkorporere 3D metalprinteren i sin produktion i samarbejde med RENISHAW.

”Vi bruger 3D printere på forskellige niveauer”, siger projektleder George Sykes, ”Vi kan fremstille prototyper in house – det er en stor hjælp i udviklingsprocessen, så vi selv kan finjustere design inden endelig produktion sættes i værk – derved spares der penge i processen.”

En af de første komponenter, Land Rover/Renishaw-teamet skabte, var en standard remskive-kappe til en trisse i en stiksværdshejs. Det indebar en højkomprimeret belastning. og der var brug for stor slidstyrke og robusthed. Derfor var metal et oplagt valg.

Alle højstyrke metaller har en høj densitet, så for at holde vægten nede blev designet en hul konstruktion, som ville have været meget besværlig at lave på anden måde end med 3D print.

”Der er et enormt potentiale mht. at effektivisere og samtidig mindske vægt og materialeforbrug”, siger Andy Clayton, cheftekniker hos Land Rover, ”Hydrauliske væsker har problemer med f.eks. skarpe hjørner, og det giver effekttab. Med 3D print kan man bl.a. fremstille bløde rundinger og komplicerede former”.

RENISHAW har fremstillet adskillige produkter til hydraulisk brug. Uden at afsløre for meget om selve designet skyder teamet på, at vægten på deres designs bliver reduceret med ca. 60% og effektivitet med mere end 20%.

AM 400 3D metalprinteren udmærker sig ved at kunne printe komplekse metalkomponenter direkte fra 3D CAD-data:

■   400 W optisk system, som reducerer strålediameter til 70μm

■   Patenteret atmosfæresystem og lavt argon-forbrug

■   Høj produktionshastighed med hurtigere scan-hastighed

■   Nemt og hurtigt skifte af metalpulver – ubrugt pulver kan regenereres

■   Optimerer designmuligheder

Renishaw leverer metalpulver i høj kvalitet, omfattende rustfri stål, værktøjsstål, nikkellegering, kobolt chromlegering etc.

Hør mere om 3D metal-print

RENISHAW er en af verdens førende producenter af måle- og kalibreringsudstyr og Fron-Tech, som siden 1999 har været i front inden for automation, flow og optimering, er eneforhandler i Danmark. Derfor kan du roligt spørge os til råds, hvis du vil vide mere om vores priser, 3D metal-print eller RENISHAWs andre produkter. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive – vi glæder os til at give dig en god service!

Bliv kontaktet af Jens inden for 24 timer.

Kontakt os for nærmere info

Fron-Tech ApS er eneforhandler i Danmark af Renishaw målesystemer, Montech automationskomponenter og Montratec transportsystem til internlogistik i produktionen. Alle vores produkter er gennemtestede og af højeste kvalitet, så du er sikker på altid at investere i et produkt, der virker som det skal. Er du interesseret i at høre nærmere om, hvad Fron-Tech ApS kan gøre for dig, er du velkomment til at tage kontakt til os på 20 27 69 33 . Du kan også sende os en mail til ft@fron-tech.dk, hvor vi med glæde besvarer din henvendelse så hurtigt som muligt.

KONTAKT OS